Parabot Parobah DC DC

Paling converters DC-DC dirancang pikeun konversi unidirectional, sarta kakuatan ngan bisa ngalir ti sisi input ka sisi kaluaran.Tapi, topologi sadaya konverter tegangan switching tiasa dirobih kana konversi dua arah, anu tiasa ngamungkinkeun kakuatan ngalir deui ti sisi kaluaran ka sisi input.Carana nyaéta ngarobih sadaya dioda ka réréksi aktip anu dikontrol sacara mandiri.Konverter bidirectional tiasa dianggo dina kendaraan sareng produk sanés anu peryogi ngerem régeneratif.Nalika kendaraan dijalankeun, konverter bakal nyayogikeun kakuatan ka roda, tapi nalika ngerem, roda bakal nyayogikeun kakuatan ka konverter dina gilirannana.

Ngalihkeun konverter langkung kompleks tina sudut pandang éléktronika.Nanging, kusabab seueur sirkuit anu dibungkus dina sirkuit terpadu, peryogi sakedik bagian.Dina rarancang sirkuit, Dina raraga ngurangan noise switching (EMI / RFI) kana rentang allowable sarta nyieun sirkuit frékuénsi luhur beroperasi stably, perlu taliti mendesain sirkuit jeung perenah sirkuit sabenerna sareng komponenana.Lamun dina aplikasi step-down, biaya switching converter leuwih luhur batan converter linier.Tapi, ku kamajuan desain chip, biaya switching converter laun-laun turun.

Konverter DC-DC mangrupikeun alat anu nampi tegangan input DC sareng nyayogikeun tegangan kaluaran DC.Tegangan kaluaran tiasa langkung ageung tibatan tegangan input sareng sabalikna.Ieu dianggo pikeun nyocogkeun beban kana catu daya.Sirkuit konverter DC-DC basajan diwangun ku saklar anu ngatur beban pikeun nyambungkeun sareng megatkeun catu daya.

Ayeuna, konvérsi DC seueur dianggo dina sistem konversi kakuatan kendaraan listrik, kendaraan beberesih listrik, motor listrik sareng kendaraan listrik sanés.Éta ogé loba dipaké dina handphone, MP3, kaméra digital, pamuter média portabel jeung produk lianna.

xdhyg


waktos pos: Dec-31-2021