Bedana utama antara UPS sareng switching catu daya

UPS mangrupikeun catu daya anu teu tiasa diganggu, anu gaduh batré panyimpen, sirkuit inverter sareng sirkuit kontrol.Nalika catu daya mains diganggu, sirkuit kontrol up bakal ngadeteksi sareng langsung ngamimitian sirkuit inverter pikeun kaluaran 110V atanapi 220V AC, ku kituna alat-alat listrik anu nyambung ka UPS tiasa teras dianggo pikeun sababaraha waktos, ku kituna ngahindarkeun. karugian anu disababkeun ku gangguan listrik.
 
Ngalihkeun catu daya nyaéta ngarobih 110V atanapi 220V AC kana DC anu diperyogikeun.Éta tiasa gaduh sababaraha grup kaluaran DC, sapertos catu daya saluran tunggal, catu daya saluran ganda sareng catu daya multi-kanal sanés.Utamana ngagaduhan sirkuit panyaring panyaring sareng sirkuit kontrol.Kusabab efisiensi tinggi na, volume leutik sarta panyalindungan sampurna, éta loba dipaké dina alat éléktronik.Contona, komputer, televisi, rupa-rupa parabot, widang industri, jsb.
 
1. catu daya UPS dilengkepan sakumpulan batré.Lamun teu aya gagalna kakuatan dina waktu biasa, carjer internal bakal ngeusi batre pak, sarta asupkeun kaayaan muatan ngambang sanggeus muatan pinuh pikeun ngajaga batréna.
 
2. Nalika kakuatan ends disangka, up bakal geuwat ngahurungkeun kana kaayaan inverter dina milliseconds pikeun ngarobah kakuatan dina pak batré kana 110V atanapi 220V AC pikeun catu daya kontinyu.Mibanda pangaruh stabilisasi tegangan tangtu, Sanajan tegangan input biasana 220V atanapi 110V (Taiwan, Éropa jeung Amérika Serikat), kadang eta bakal hi
gh jeung low.Saatos disambungkeun ka UPS, tegangan kaluaran bakal ngajaga nilai stabil.
 
UPS masih tiasa ngajaga operasi alat pikeun sababaraha waktos saatos gagalna listrik.Hal ieu sering dianggo dina kaayaan anu penting pikeun panyangga pikeun sababaraha waktos sareng nyimpen data.Saatos gagalna listrik, UPS ngirimkeun sora alarem pikeun nyababkeun gangguan listrik.Salila periode ieu, pamaké bisa ngadéngé sora alarem, tapi ampir euweuh dampak sejenna, sarta parabot aslina kayaning komputer masih dina pamakéan normal.

q28


waktos pos: Dec-16-2021